Kjell Terje Ringdal gir stafettpinnen videre til verdens eldste kommunikasjonsbyrå. – Vi gleder oss til å videreutvikle institusjonen dette seminaret har blitt for samfunns- og organisasjonslivet, sier Peter Gitmark, leder for samfunnskontakt i Hill & Knowlton.
For 23 år siden organiserte Kjell Terje Ringdal den aller første utgaven av Washingtonseminaret.
Siden den gang har over 600 deltakere fra norsk næringsliv, organisasjonsliv og media deltatt på det årlige seminaret for å lære av og utfordre sentrale stemmer og personer i amerikansk politikk, media og næringsliv.
– Det er selvsagt vemodig, men det føles riktig å gi stafettpinnen videre til noen jeg vet vil forvalte dette på en fremragende måte. Hill & Knowlton har et sterkt nettverk og kontakter i USA som vil komme deltakerne til gode, sier Ringdal.
Viderefører en institusjon
Siden 2008 har Ringdal gjennomført seminaret i tett samarbeid med Hill & Knowlton. Nå kjøper Hill & Knowlton Washingtonseminaret, og vil videreutvikle det i tett samarbeid med sine byråkolleger i Washington.
Peter Gitmark, leder for samfunnskontakt i Hill & Knowlton, tar nå over ledelsen.
– Vi gleder oss til å videreutvikle institusjonen som dette seminaret har blitt for samfunns-, organisasjons- og næringslivet i Norge, forteller Gitmark.
En ekstraordinær situasjon
Sammen med sine kolleger med bakgrunn fra politikk, journalistikk og Washington, ser han frem til å videreutvikle seminaret et viktig år i amerikansk politikk.
– Det amerikanske demokratiet står i en helt ekstraordinær situasjon. For mens Trump planlegger gjenvalg for 2024 og Demokratene sliter med et syltynt flertall, utkjempes store slag i rettsvesenet og i det offentlige ordskiftet; om retten til abort, kontroversielle valglover og «kulturkrig», forteller Gitmark og tilføyer:
– Slik det ser ut nå, finner også valget sted et år hvor det sikkerhetspolitiske bakteppet er betent, sier Gitmark.
Valgvake og hjemmebesøk
Seminaret er lagt midt under presidentvalget i USA, fra 1.-7.november. Med det forrige amerikanske presidentvalget friskt i minnet, ligger det an til at «alt» kan skje.
Gitmark sier at årets program vil ta deltakerne med på innsiden av det amerikanske valget.
– Vi møter noen av USAs fremste eksperter, taleskrivere, tankesmier, akademikere, aktivister og journalister.
I tillegg skal vi bak fasaden og komme tettere på vanlige amerikanere.
– Vi skal besøke amerikanske familier, banke på dører til amerikanske velgere og – ikke minst – bli med på valgvake.
Neste stopp: Berlin
Fremover vil Kjell Terje Ringdal legge full kraft på andre prosjekter, blant annet den europeiske ekvivalenten til Washingtonseminaret – Berlinseminaret.
– I tillegg skal jeg jobbe videre med NHO-akademiet og videre arbeid i akademia. Også er det ikke helt umulig at jeg blir å se på Washingtonseminarets alumni-treff i fremtiden, sier Ringdal.
Faktaboks: Hva er Washingtonseminaret?
Gjennom 20 år har vi samlet norske politikere, journalister, næringslivsledere og kommunikasjonsfolk i Amerikas og verdens maktsentrum hver høst.
Over 600 personer fra alle deler av norsk samfunnsliv er en del av vårt alumninettverk, som årlig finner sammen på Den amerikanske ambassaden i Oslo.
På seminaret får deltakere fra norsk organisasjonsliv, næringsliv og media lære fra noen av USAs fremste eksperter på politikk, medier og kommunikasjon.
Neste seminar finner sted 1.-7.november, og deltakerne vil blant annet besøke valgvaken under valgnatten 5.november.